Choose! Curs Endodontie Microscopica

  1. Homepage
  2. Medici Stomatologi
  3. Choose! Curs Endodontie Microscopica

Locatie

Iasi
Categorii

Mai Multe Informatii

0754.682.170 / 0744.516.551
QR Code

Date

21 Iun 2019

Time

09:00 - 18:00

Specializari

Endodontie,
Microscop,
Stomatologie Generala

Choose! Curs Endodontie Microscopica

CHOOSE! – Try before you apply
 
Un curs unic și special care urmărește să clarifice toate noțiunile și tehnicile celor mai importante aspecte ale endodonției moderne. Vei învăța pas-cu-pas – de la SIMPLU la COMPLEX – cum să folosești cele două sisteme Rotativ&Reciproc, cele două tipuri de obturații 3D: condensarea verticală la cald și GuttaCore și mai mult decât atât, vei afla secretele celor două tipuri de abordări în retratamentele endodontice: chirurgical și non-chirurgical.
 
În urma participării la acest curs vei dobândi cunoștintele optime care te vor ajuta sa alegi sistemul sau tehnica potrivite functie de cazul clinic întâlnit. Vei putea să-ți optimizezi workflow-ul tratamentelor endodontice chiar de a doua zi.

  Lector: Dr. Sebastian Lupu – prezentare in limba romana:
 
Instrumentarea canalelor endodontice cu sistem rotativ (Protaper Gold), obturatia endodontica 3D (tehnica condensarii verticale la cald), retratamentul endodontic nechirurgical.
 
Lector: Dr. Francesco Piras – prezentare in limba engleza:
 
Instrumentarea canalelor endodontice cu sistem reciproc (Wave One Gold), obturatia endodontica 3D (Thermafil/Gutta Core), retratamentul endodontic chirurgical.
 
WORKSHOP-ul va cuprinde: 
Partea practica: tehnicile se vor exersa pe modele de training din plastic, dar si pe dinti extrasi adusi de participanti, cu cavitatea de acces preparata, folosind sistemul rotativ (Protaper Gold), sistemul reciproc (Wave One Gold ) si obturatia 3D folosind tehnica condensarii verticale la cald si Thermafill/Gutta Core.
 
Cursantii vor exersa pe modele de training din plastic, dar si pe dinti extrasi adusi si preparati de acestia, indepartarea de pivot fibra de sticla, prefabricat, IOS si Thermafill/Gutta Core din canalele radiculare si aplicarea de MTA in perforatii dentare/apex imatur.
 
COORDONATE CURS:
 
DATA: 21 – 22 IUNIE 2019 (cursul dureaza 2 zile, iar programul de training este legat de la o zi la alta)
LECTORI: Dr. Sebastian Lupu (romana) si Dr. Francesco Piras (engleza)
CONTINUT: 40% parte teoretica si 60% parte practica la microscop operator
NR. LOCURI: 9 maximum
LOCATIE: IASI
 
DESPRE Dr. Francesco Piras
 
A absolvit Medicina Dentara la Universitatea din Florenta – Italia, ulterior a finalizat Masterul in Endodontie din cadrul Universitatii de Medicina Dentara din Torino – Italia. Apoi, a devenit Prof. Asoc. la Masterul cu Specializarea ”Endodontie Microscopica si Endodontie Chirurgicala Microscopica” din cadrul Universitatii de Medicina Dentara din Torino, coordonat de Prof. Elio Berutti.
 
A obtinut ulterior Certificarea de Membru ESE (Societatea Europeana de Endodontie), Certificatul de Trainer Dentsply Sirona si a devenit fondatorul centrului de training www.dental-art.education.
 
A participat de-a lungul experientei sale de lector la numeroase cursuri si conferinte nationale/internationale si practica microendodontia in sistemul privat din Florenta.
 
DESPRE Dr. Sebastian Lupu
 
Si-a descoperit pasiunea fata de endodontie inca din timpul Facultatii U.M.F. “Gr. T. Popa” – Iasi. A continuat studiile la Masterul din Microendodontie Clinica si Chirurgicala nivel II din Torino – Italia, iar de curand a dobandit Certificarea de Trainer Dentsply Sirona Endodontics in Bellaigues – Elvetia.
 
Practica aceasta ramura a medicinei dentare de peste 18 ani, iar de-a lungul timpului a reusit sa efectueze mii de tratamente endodontice de diferite grade de dificultate. A introdus microscopul operator in tehnica sa de lucru in anul 2009, iar de atunci asigura pacientilor sai mai multa precizie. Datorita proprietatilor acestui sistem de magnificatie, peste 95% dintre tratamentele de canal au avut rezultate predictibile si de succes.

PROGRAM CURS

ZIUA I – 09:00 – 11:00
Partea Teoretica – RO
– Instrumentarea canalelor radiculare cu sistemul Protaper Gold -Obturatia 3D prin tehnica condensarii verticale la cald
Vineri – 11:00 – 11:15
COFFEE BREAK
Vineri – 11:15 – 13:00
Partea Teoretica – EN
– Instrumentarea canalelor radiculare cu sistemul Wave One Gold – Obturatia Thermafill
Vineri – 13:00 – 14:00
LUNCH BREAK
Vineri – 14:00 – 16:00
WORKSHOP – RO
– Instrumentarea canalelor radiculare cu sistemul Protaper Gold – Obturatia 3D prin tehnica condensarii verticale la cald
Vineri – 16:00 – 16:15
COFFEE BREAK
Vineri – 16:15 – 18:00
WORKSHOP – EN
– Instrumentarea canalelor radiculare cu sistemul Wave One Gold – Obturatia Thermafill
ZIUA II – 09:00 – 11:00
Partea Teoretica – RO
– Retratamentul Endodontic Nechirurgical – Cand alegem abordarea Retratamentului Endodontic Nechirurgical? – Dezasamblarea coronara – Strategii si Tips&Tricks de inlaturare pivoti metalici, fibra de sticla, gutta percha sau sarma
Sambata – 11:00 – 11:15
COFFEE BREAK
Sambata – 11:15 – 13:00
Partea Teoretica – EN
– Retratamentul Endodontic Chirurgical – Cand alegem abordarea Retratamentului Endodontic Chirurgical? – Abordarea minim – invaziva in Retratamentul Endodontic Chirurgical – MTA – Why, How and What?
Sambata – 13:00 – 14:00
LUNCH BREAK
Sambata – 14:00 – 16:00
WORKSHOP – RO
– Inlaturare pivoti metalici (turnati sau prefabricati), fibra de sticla
Sambata – 16:00 – 16:15
COFFEE BREAK
Sambata – 16:15 – 18:00
WORKSHOP – EN
– Aplicare MTA in perforatii sau apex imatur
Locatie:
Romania, Iasi
Str. Taietoarei, Nr. 16
Tudor Residence
Contact:
 
0754.682.170 / 0744.516.551
courses@endolearning.ro
www.endolearning.ro