Noua Clasificare Wwc2017 A Bolilor Parodontale și Periimplantare: Ce Rămâne? Ce S-a Schimbat? Ce Contează în Practică De Zi Cu Zi?

  1. Homepage
  2. Medici Stomatologi
  3. Noua Clasificare Wwc2017 A Bolilor Parodontale și Periimplantare: Ce Rămâne? Ce S-a Schimbat? Ce Contează în Practică De Zi Cu Zi?

Locatie

Iasi
Categorii

Mai Multe Informatii

0722365753
QR Code

Date

15 Feb 2019

Time

09:00 - 18:00

Cost

250 RON

Specializari

Parodontologie,
Stomatologie Generala

Noua Clasificare Wwc2017 A Bolilor Parodontale și Periimplantare: Ce Rămâne? Ce S-a Schimbat? Ce Contează în Practică De Zi Cu Zi?

Speaker:
Stefan Ioan Stratul


Curs teoretic:

Noua clasificare WWC2017 a bolilor parodontale și periimplantare: ce ramane? ce s-a schimbat? ce contează în practica de zi cu zi?

Dosarul cursului este depus la CMDR pentru creditare

Workshop:

Exerciții practice de chirurgie muco-gingivală

O schemă de clasificare a bolilor și situațiilor parodontale și periimplantare este necesară clinicienilor în vederea diagnosticului și tratamentului corect, iar cercetătorilor pentru a investiga etiologia, patogenia, evoluția și tratamentul.
Ultima clasificare, acceptată și utilizată de imensa majoritate a practicienilor, școlilor de Parodontologie și societăților științifice de specialitate din întreaga lume, a fost alcatuită în urmă cu aproape 20 de ani și a fost folosită de Şcoala de Parodontologie timișoreană începând cu 2002.
Noua clasificare, rezultată din lucrările Workshop-ului comun al Federației Europene de Parodontologie EFP și al Academiei Americane de Parodontologie AAP, pregătit încă din 2015 și desfășurat la Chicago în noiembrie 2017, a avut ca scop alinierea și actualizarea schemei de clasificare la ințelegerea curentă a patologiei parodontale.
Scopul prezentării este sumarizarea documentelor de consens ale Workshop-ului și schițarea noua clasificări, subliniind în mod dinamic diferențele față de cea veche (“stadializarea” si “gradarea” patologiei parodontale, introducerea patologiei periimplantare etc.), dar și modul particular în care Şcoala de Parodontologie din Timișoara gândește astăzi diagnosticul și organizează tratamentul sistematic al bolii parodontale în cadrul reabilitării orale complexe.
In mod special, sunt menționate “definițiile de caz” și criteriile de diagnostic în sprijinul clinicienilor care vor utiliza noua clasificare.

Locatie: Iasi, Hotel Unirea

Va rugam sa confirmati valabilitatea si corectitudinea informatiilor cu organizatorii. Aceste informatii sunt cu scop informativ si nu reprezinta certitudinea evenimentului, decat in cazul evenimentelor organizate de catre echipa CautStomatolog. Va multumim!